advertentie

Politie houdt verdachte aan voor autobrand in Vlaardingen

In Vlaardingen heeft gisternacht voor de vierde keer in korte tijd ‘s nachts een auto in brand gestaan. Ditmaal werd om even na drie uur een geparkeerde auto aan de Utrechtlaan getroffen. Wijkagent Roy van den Berg was toevallig in de buurt aan het werk, hoorde een explosie en kwam in actie.

Politie houdt verdachte aan voor autobrand in Vlaardingen
Foto: Instagram/politie Schiedam
Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

woensdag 29 mei 2024 08:22

Agent Roy was aan het werk op de Nijkerkhoeve te Vlaardingen. 'Op het moment dat ik daar liep hoorde ik een oorverdovende explosie' schrijft hij op Instagram. 'Hierop ben ik naar mijn dienstvoertuig gerend welke geparkeerd stond op de Gelderlandlaan. Vervolgens ben ik samen met mijn collega in de richting gereden vanwaar wij de explosie hoorden. Hierbij troffen we circa 50 meter verder, op de Utrechtlaan, een beginnende autobrand aan. Hierop hebben wij, doordat wij dermate dichtbij waren, eerst een onderzoek in de omgeving ingesteld naar mogelijke verdachten. Deze werden helaas niet direct aangetroffen. Waarna wij terug zijn gekeerd naar het brandende voertuig'.

Het blussen lukte de agenten zelf niet. Toen de brandweer gearriveerd was hoorden de agenten van een buurtbewoner dat hij kort na de explosie twee verdachten had zien wegrennen in de richting van de Baarnhoeve. 'Hierop hebben wij nogmaals met meerdere eenheden een zoekslag gemaakt in de omgeving. Daarbij trof ik op de Brusselweg een 23-jarige bewoner uit Vlaardingen aan welke als verdachte voor deze brandstichting werd aangehouden'.

foto

Foto: Instagram wijkagent Vlaardingen Holy

De agent roept Vlaardingers op, als ze iets bijzonders gezien of gehoord hebben, 'behalve de explosie,' óf als ze mogelijk zelfs camerabeelden hebben, zich te melden bij de politie.