advertentie

Verbod op scootmobiel in de tram blijkt vergissing

Er ontstond veel verwarring en verbazing over het bericht dat het AD vorige week bracht omtrent een verbod op scootmobielen in de trams van de RET. “Op verzoek van medewerkers die hier dagelijks mee te maken krijgen, hebben we de geldende regels nog eens onder de aandacht gebracht.”

Verbod op scootmobiel in de tram blijkt vergissing
foto: Twee
Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

woensdag 29 mei 2024 13:42

Volgens de RET gaat het hier echter om een vergissing. “Bij het nog eens vertalen van de vervoervoorwaarden naar de RET-reisregels hebben we een fout gemaakt”, zo valt te lezen in een bericht op de website van de vervoerder. “In de reisregels stond dat alleen opvouwbare scootmobielen mee mogen in de tram. Daar had moeten staan: er mogen alleen scootmobielen mee die binnen de maximale afmetingen vallen.” De afmetingen zijn 120 centimeter lang, 70 centimeter breed en 109 centimeter hoog. “Dat is echt iets anders en dat heeft natuurlijk tot verwarring en ongemak geleid, extern en intern. Dat betreuren wij zeer, de omschrijving passen wij aan.”

Verder zegt de RET dat voor medewerkers de reisregels omtrent de scootmobiel lastig te handhaven zijn. “Wij kunnen niet elke overtreding van de huisregels voorkomen en lopen niet met een meetlint op zak. We zullen intern helder en intensiever communiceren over de huisregels en hoe die toe te passen.”