advertentie

Basisschoolleerlingen De Wereldwijzer zorgen voor meer veiligheid in de Westwijk

Iedere doordeweekse middag staat er een leerling uit groep 8 als verkeersbrigadier bij het zebrapad voor basisschool De Wereldwijzer. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat de kinderen op een veilige manier kunnen oversteken en de kinderen een stukje verantwoordelijkheid dragen voor de Westwijk.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

woensdag 29 mei 2024 16:09

Om twaalf uur 's middags trekken Casper en Michael de feloranje verkeersbrigadiersjas aan om de kinderen tijdens de middagpauze veilig te laten oversteken. “De school liep tegen het probleem aan dat de oversteekplaats niet veilig was, en Wij de Westwijk kwam toen met dit idee,” zegt Casper Haring, toezichthouder van de gemeente in de Westwijk.

De 12-jarige Michael Wentinck uit groep 8 is één van de kinderen die zich heeft opgegeven om verkeersbrigadier te zijn. “Ik wil niet dat mensen worden aangereden en dat ouders bang zijn om hun kinderen alleen naar school te laten gaan.” De kinderen hebben van de politie een opleiding gehad en volgens Casper doen ze het hartstikke goed. “Het is ook belangrijk dat we kinderen betrekken, omdat ze straks zelf verantwoordelijk zijn voor hun wijk en deze taak kunnen kinderen hartstikke goed aan.”