advertentie

Mishandeld meisje (10) zorgt voor schokgolf door Vlaardingen: 'Een moederhart huilt'

Een 10-jarig Vlaardings meisje ligt ondervoed in het ziekenhuis met meerdere botbreuken, nadat ze mishandeld zou zijn door haar pleegouders. Er is een kaartenactie gestart voor het meisje. Het moment dat initiatiefnemer Wendy Dekkers het nieuws hoorde, wist zij dat ze iets moest doen.

Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

woensdag 29 mei 2024 16:55

 “Dit is het minste wat wij kunnen doen voor het meisje. We willen haar het gevoel geven dat ze wel belangrijk is. Dat hoop ik met deze actie te bereiken”, vertelt de Vlaardingse. “Ik ben moeder van vier kinderen. Een moederhart huilt en breekt op het moment dat je deze berichten leest.”

‘Iedereen wil helpen’

De kaartjesactie van Dekkers krijgt op sociale media na één dag al veel aandacht. “Ik kan niet alle berichtjes meer lezen, ik wilde het bericht klein houden binnen mijn eigen Facebookkring. Maar de eerste avond had ik al 150 berichtjes beantwoord.”

Op meerdere inzamelingspunten is het mogelijk om een kaartje te schrijven. “Ik krijg van heel veel mensen berichten dat zij ook aan het inzamelen zijn. Iedereen is ontdaan en wil helpen.” Uiteindelijk worden alle kaartjes verzameld door initiatiefnemer Dekkers. “Vanuit mij gaan de kaartjes naar de politie, die ze naar het meisje brengt.”

Stille tocht

Nog steeds heerst er grote verontwaardiging en schok in de wijk. Buurtbewoners staan op straat en praten over wat er gebeurd is. Eén man vertelt dat de buurt wist wat er gaande was bij de woning in de Madoerastraat. “Ze verkocht bloemen op straat om er eten van te kopen.”