advertentie
  • kunst en cultuur
  • Schiedam

'Stap in een tekening' bij nieuwe tentoonstelling Stedelijk Museum Schiedam

De tentoonstelling ‘Liefde voor tekenen’ in het Stedelijk Museum Schiedam is een viering van de tekenkunst, waarbij  een selectie is gemaakt van de meest bijzondere hedendaagse Nederlandse tekenwerken. De expositie is ingericht door kunstenaars uit de collectie.

Rembrandt van der Heijden

door Rembrandt van der Heijden

donderdag 30 mei 2024 13:37

Tekenkunst wordt volgens Catrien Schreuder, de conservator van het museum, nog steeds veel gemaakt. “Ondanks het digitale tijdperk kiezen veel kunstenaars nog steeds een potlood om hun kunst uit te drukken. Je kunt het altijd en overal doen. Het is alsof je in iemands dagboek kijkt.”  Dat maakt het volgens Schreuder erg persoonlijk en daar wil het museum graag bij stil staan.

Omdat de collectie uit bijna zeshonderd Nederlandse kunstwerken bestaat en ze niet alle werken kunnen laten zien, heeft het museum kunstenaars die zelf ook werken in de tentoonstelling hebben, gevraagd om de expositie in te richten. "We hebben Susanna Inglada, Koen Taselaar en Fatima Barznge gevraagd wat zij belangrijk vinden om te laten zien, ook omdat zij een hele andere kijk hebben op kunst dan wij. Hopelijk krijgen mensen hierdoor het idee dat ze in een tekening stappen.”

Ben je toch benieuwd naar alle werken? Het museum presenteert tijdens de opening op 6 juli een boek waarin alle werken te zien zijn.

Tekening van Charlotte Schleiffert
Tekening van Charlotte Schleiffert | Bron: Stedelijk Musuem Schiedam