advertentie
  • kunst en cultuur
  • Schiedam

Nederlands kampioenschap waterfietsen, palingroker en kermis: eerste blik op Brandersfeesten 2024

De eerste activiteiten zijn bekendgemaakt voor de Brandersfeesten 2024 op 27, 28 en 29 september. In de podcast Brandersbabbels vertelt voorzitter Pim Koning dat er onder andere een shantykorenfestival komt en dat er een Nederlands kampioenschap Waterfietsen wordt georganiseerd.

foto: Brandersfeesten
foto: Brandersfeesten
redactie

door redactie

donderdag 30 mei 2024 13:40

Toch was het volgens Koning niet makkelijk om te komen waar de Brandersfeesten nu staan. “De eerste weken bestond uit veel aftasten, wie kan wat en wie doet wat.” De voorzitter merkt op dat steeds meer Schiedammers mee wilden werken aan de Brandersfeesten en dat het bestuur groeide.

“De havens spelen al jaren een centrale rol tijdens de Brandersfeesten, dat weet iedereen.” Volgens Koning zal dat dit jaar niet anders zijn. “Op de Vismarkt vindt twee dagen lang een shantykorenfestival plaats. Oud-Hollandse ambachten komen aan bod en er komt een palingroker. Ook organiseert de scouting diverse waterspelen en er komt een Nederlands kampioenschap waterfietsen. In de binnenstad moeten volgens de voorzitter terrassen bruisen, komt er een kermis en zijn er theatervoorstellingen.

Koning benadrukt wel dat de begroting nog niet rond is. “De gemeente helpt ons mee met vergunningen en wat subsidies. Maar dat dekt voor dertig procent de lading. Het is echt een bijdrage aan het grotere geheel.”