advertentie
  • sport en bewegen
  • Schiedam

Basketbaltoernooi hoopt op duizenden euro’s voor Ghana

Jongerenorganisatie YETS uit Schiedam organiseert op 1 juni een basketbaltoernooi om geld in te zamelen voor hun zustervereniging in Ghana. De opbrengsten worden in Ghana gebruikt voor professionele coaches en zodat de teams nieuwe basketbalspullen kunnen aanschaffen.

Rembrandt van der Heijden

door Rembrandt van der Heijden

donderdag 30 mei 2024 14:19

Bron: Yannick Da Cruz Andrade

Foto: Yannick Da Cruz Andrade

Tijdens het toernooi wordt een competitie gespeeld tussen negen teams afkomstig uit Schiedam, Vlaardingen, Den Haag en Groningen. De winnaar van het toernooi wordt de kampioen van de YETS basketbal-league. Naast het toernooi zullen er ook dansoptredens en foodtrucks zijn om het publiek te vermaken.

Hoewel de evenementen normaal gesproken gratis zijn, wordt er deze keer een kleine bijdrage gevraagd van alle spelers die ouder zijn dan twaalf jaar. "We hopen met het geld nieuwe basketbalmaterialen en training van goede coaches mogelijk te kunnen maken,” zegt coach Allon Kaat van één van de Schiedamse basketbalteams.

Met het evenement, dat de hele middag duurt, hoopt de organisatie veel geld op te halen. “We hopen op duizenden euro’s voor de kinderen in Ghana.”

 

Basketbaltoernooi hoopt op duizenden euro’s voor Ghana
Foto: Allon Kaat