advertentie
  • maatschappij
  • Vlaardingen

De stempels zijn gezet: Vlaardingen klaar voor de Haring en Bier Wandeltocht

Met duizenden haringstempels zijn de routes van de Haring en Bier Wandeltocht uitgezet. Donderdagavond heeft de organisatie 15 en 25 kilometer gefietst om kalken haringen op straat te zetten. De dertiende editie van de tocht is groter dan ooit. “De eerste keer deden er 180 mensen mee, dit jaar zijn er 2500 deelnemers.”

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

vrijdag 31 mei 2024 12:52

“Het gaat fantastisch!”, zegt organisator Jacquelin van Duffelen enthousiast. “Als we in september een eerste berichtje posten na de eerste vergadering krijgen we gelijk de vraag: ‘wanneer is de volgende editie?’ Maar dat weten ze, want het is altijd de eerste zaterdag van juni.” De route blijft voor de wandelaars geheim, tot zij zaterdagochtend de routeboekjes in de handen gedrukt krijgen.

Marco de Wilt stempelt samen met Hans en Peter de route van 25 kilometer uit. “De groep die de route uitzet is wel heel erg vast”, vertelt hij. Op de zaterdag is de organisatie vanaf zes uur aan de slag. “Daarna zal ik de eerste stempels in de routeboekjes zetten”, vertelt Marco. “Daarna ga ik naar Antonius, de schelvispekelpost.”

Live op tv

De Haring en Bier Wandeltocht is zaterdag live te zien bij Twee. De leukste wandeling van Nederland, aldus de organisatie, voert onder meer door de Hoogstraat. Daar krijgen alle deelnemers een gladiool uitgereikt. Vanaf 13.00 uur zijn wij live vanuit de Hoogstraat op tv en via de website om de wandelaars te steunen en te bevragen naar hun belevenissen onderweg.

Meer informatie: www.haringenbierwandeltocht.nl.