advertentie
  • sport en bewegen
  • Schiedam
  • Vlaardingen

Nacompetitie aankomend weekend van start voor Schiedamse en Vlaardingse clubs

Het voetbalseizoen 2023-2024 zit er weer op. De medailles van de kampioenen hebben een mooi plekje gekregen. Toch spelen verschillende clubs uit Vlaardingen en Schiedam nog even door in de nacompetitie. VFC, CION, Victoria ’04, Kethel Spaland, PPSC en Excelsior ’20 spelen allemaal nacompetitie vanaf 1 juni. Hier lees je er alles over.

Nacompetitie aankomend weekend van start voor Schiedamse en Vlaardingse clubs
foto: Mischa Keemink
Sven Bravenboer

door Sven Bravenboer

vrijdag 31 mei 2024 13:14

CION – Promotie naar 1e klasse

CION is na het verlies tegen DHC in de laatste speelronde geëindigd op de derde plek. Hierdoor spelen de Vlaardingers op 1 juni uit tegen Zuidland om 14:30 uur. Als CION kans wil houden op promotie naar de eerste klasse moeten de mannen uit de Broekpolder winnen en doorstromen naar de tweede ronde van de nacompetitie.

Victoria ’04 – Promotie naar 2e klasse

Victoria ’04 heeft een uitstekend seizoen achter de rug, maar het zit er nog niet op voor de Victorianen. Zij spelen namelijk nog nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. Zaterdag 1 juni spelen de Vlaardingers om 14:30 uur thuis tegen Overmaas.

PPSC – Promotie naar 3e klasse

PPSC is dit seizoen geëindigd op de vierde plek. De Schiedammers maken nog kans op promotie in de nacompetitie. Zij spelen ook 1 juni uit tegen Zwartewaal, die derde is geworden. PPSC speelt al acht jaar in de vierde klasse en wil graag promoveren naar de derde klasse.

VFC en Kethel Spaland

VFC en Kethel Spaland zijn de eerste ronde vrijgesteld van de nacompetitie. VFC is tweede geworden in de tweede klasse, dus spelen zij nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. Kethel Spaland speelt nacompetitie voor degradatie naar de vierde klasse. De Vlaardingse en Schiedamse club spelen op 8 juni, in de tweede ronde van de nacompetitie, hun wedstrijd om kans te maken om te promoveren.