advertentie
  • 112
  • Vlaardingen
  • dossier pleegmeisje

Huis pleegouders zwaargewond meisje Vlaardingen extra beveiligd

Het huis van de pleegouders die aangehouden zijn voor de mishandeling van hun 10-jarige pleegdochter, wordt extra in de gaten gehouden. In de straat staat onder andere een camera en op foto's is te zien dat de politie af en toe langs de woning rijdt, meldt Rijnmond.

Huis pleegouders zwaargewond meisje Vlaardingen extra beveiligd
Foto: Twee
redactie

door redactie

vrijdag 31 mei 2024 13:34

Een woordvoerder van de politie wil er alleen het volgende over zeggen: "Deze woning is onderdeel van een strafrechtelijk onderzoek en de politie wil voorkomen dat er dingen gebeuren die het onderzoek kunnen schaden."

Het meisje werd een week geleden met ernstige verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. Het kind was niet aanspreekbaar en zou meerdere botbreuken hebben. Haar toestand is zorgwekkend. Dat is een week later onveranderd.

De pleegouders zitten vast op verdenking van poging tot doodslag, vrijheidsberoving en zware mishandeling op hun 10-jarige pleegdochter.

Vanavond is er om 19:30 uur op de Markt in Vlaardingen een bijeenkomst voor mensen die hun verdriet willen delen. Daar zal ook burgemeester Wijbenga de mensen toespreken en wordt er een minuut stilte gehouden.

Initiatiefnemers in Vlaardingen wilden vrijdag in eerste instantie een stille tocht houden. De biologische moeder van het kind zag dat niet zitten en liet via een verklaring weten dat ze daar kritiek op had omdat haar dochter nog in leven is. Om die reden is de tocht afgeblazen.

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond.