advertentie
  • maatschappij
  • Schiedam
  • Vlaardingen

Betrokken inwoners kunnen in aanmerking komen voor Koninklijke onderscheiding

Ken jij een vrijwilliger die zich 24 uur per dag, zeven dagen in de week inzet voor de Schiedamse maatschappij? Dan kan die persoon een Koninklijke onderscheiding krijgen. De volgende lintjesregen is op 25 april 2025, maar een aanvraag moet vóór 1 juli worden ingediend.

Gedocereerd in Schiedam tijdens laatste lintjesregen
Gedocereerd in Schiedam tijdens laatste lintjesregen
Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

zaterdag 01 juni 2024 19:07

“In Schiedam zijn veel vrijwilligers actief”, schrijft de gemeente Schiedam op de website. “Vrijwilligers, bijvoorbeeld bestuursleden of de onderhoudsploeg van een vereniging, iemand die vaak goededoelenacties organiseert of die actief is voor ouderen, kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding.” Dat geldt ook voor mensen die in hun betaalde werk een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd.

Aanvragen

Een aanvraag kan digitaal worden gedaan op lintjes.nl, zodat deze direct aan alle regels voldoet. “Iemand moet zich bijvoorbeeld een groot aantal jaren hebben ingezet. Ook zijn er verschillende ondersteuners van de aanvraag nodig.” Aanvragers kunnen bij vragen of meer informatie terecht bij het kabinet van de burgemeester via kabinet@schiedam.nl of via telefoonnummer 14 010.

Dezelfde regels gelden voor Vlaardingen. Voor vragen kun je terecht op vlaardingen.nl/contactformulier of bellen met 010-248 4000.