advertentie

Vlaardings pleegmeisje gesteund voor Stadhuis met bloemen, knuffels en kaarsjes

Tranen, boosheid en onbegrip komen voorbij tijdens de bijeenkomst voor het tienjarige Vlaardingse pleegmeisje voor het Vlaardingse stadhuis. “Dit meisje heeft ongelofelijk veel leed doorgemaakt. Laat dit meisje weten dat ze niet alleen is”, spreekt wethouder Jacky Silos voor meer dan honderd aanwezigen.

Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

vrijdag 31 mei 2024 23:53

Het tienjarige Vlaardingse pleegmeesje ligt in het ziekenhuis. Ze zou mishandeld zijn door haar pleegouders. Meerdere instanties, waaronder de politie, zijn een onderzoek gestart. In eerste instantie zou er een stille tocht gehouden worden voor het meisje, maar op aandringen van de biologische moeder werd dit aangepast naar een bijeenkomst.

Donaties

“Dit was de bedoeling dat mensen samen zouden komen”, vertelt initiatiefnemer van de bijeenkomst Josette Hogewoning. Het doet mij goed dat mensen hun verdriet kunnen uiten en hun verhaal kunnen doen. Het meisje krijgt er op dit moment niets van mee. Het idee dat ze gedragen wordt door de stad, doet mij goed.”

Een Vlaardingse vrouw vertelt dat zij diep is aangedaan door het verhaal. “Ik heb een grote hond neergelegd. Een deken waarmee ze zich warm kan houden. Ik heb een knalroze setje en een donker pakje aan haar gegeven, met donaties van Kick en de Zeeman.” Een Vlaardings meisje vertelt dat zij samen met haar klas een kaart heeft geschreven. “We wensen haar vooral veel beterschap en sterkte.”

‘Beetje laat’

“Ik vind het eigenlijk tegenvallen. Ik weet dat heel veel mensen niet komen, omdat ze boos zijn. Maar ik dacht: wij gaan ons hier laten horen, voor haar”, aldus een teleurgestelde Vlaardinger. Een andere vrouw is boos over hoe het zo ver heeft kunnen komen. “Het had veel eerder gemoeten, dit is veel te laat. Er zijn meldingen gemaakt door mensen en scholen. Ouders en buren hebben zich zorgen gemaakt en er is niets mee gedaan.”

“Dat wij hier zijn, wordt overgebracht aan de familie van het meisje. En ik hoop dat we straks tegen dat meisje kunnen zeggen, dat toen zij het zwaar had dat dit is gebeurd”, eindigt Wijbenga al wijzend naar de knuffels, bloemen en kaarsjes.

20240531_bijeenkomst_10-jarigmeisje.00_04_26_01.Still004.jpg

Burgemeester Wijbenga, wethouder Jacky Silos en initiatiefnemer Josette Hogewoning geven elkaar een knuffel na afloop van de toespraken.