advertentie
  • maatschappij
  • Vlaardingen

Haring en Bier Wandeltocht 2024 volgens velen een groot succes

De dertiende editie van de Haring en Bier Wandeltocht is volgens velen één groot feest geworden. Meer dan 2500 mensen liepen over de haringstempels door de hele stad. Van Almere tot Heerhugowaard, ze kwamen van heinde en verre om door Vlaardingen te wandelen.

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

zaterdag 01 juni 2024 18:22

Om acht uur starten de fanatiekelingen die de 25 kilometer lopen, meerdere mensen die in training zijn voor de Nijmeegse Vierdaagse. “Het is gewoon een hele leuke tocht en het is goed georganiseerd”, laat een loper weten. De lange route maakte onder andere omwegen naar de Zuidbuurt en het noorden van de Broekpolder.

Om half tien worden de lopers van de 15 kilometer de stad in gestuurd. Zij lopen door de Westwijk, over de A20 en door de Broekpolder. De lunchpauze is bij de scouting langs de Vaart. “We gaan nog lekker”, laat iemand weten die samen met haar moeder én dochter loopt. “Het gaat vanzelf”, zegt een andere loper.

Schelvispekel en gladiolen

Over de Twist, langs de Trekkade en door de Holy brengt de tocht de wandelaars bij Park Hooglede. En dan het laatste stukje: langs de begraafplaats en Molen Aeolus richting de Hoogstraat. Hier staan de Haringkoppen en Dameskoor Uit Volle Borsten de lopers aan te moedigen voor de laatste paar honderd meter. De lopers krijgen schelvispekel en een gladiool uitgereikt.

En dan naar de Westhavenplaats waar voormalig nachtburgemeester Marco Bosman en huidig nachtburgemeester Leo IJdo de wandelaars vol enthousiasme opwachten. En dan is het afstempelen, medaille ophalen en genieten. Van haring en bier.