advertentie

Fietser overleden na 350 meter mee te zijn gesleurd door auto

Op de Nieuwe Damlaan in Schiedam heeft in de nacht van zaterdag op zondag een ernstig ongeval plaatsgevonden. Een fietser werd rond 3:30 uur ter hoogte van het Bijdorpplein / Schiedamseweg aangereden door een automobilist. De auto bleef vervolgens doorrijden richting de Sporthalstraat en sleurde het slachtoffer al die tijd mee.

redactie

door redactie

zondag 02 juni 2024 09:26

Via het tankstation ging de auto er volgens vandoor, waarna het slachtoffer zwaargewond achterbleef in de Sporthalstraat bij de Tango.

Hulpdiensten werden massaal gealarmeerd; politie, brandweer, ambulances en het MMT kwamen met spoed ter plaatse. Het slachtoffer is enige tijd gereanimeerd, maar alle hulp mocht niet meer baten. De verwondingen waren dusdanig ernstig dat het slachtoffer ter plekke overleed.

De automobilist, die in een als gestolen geregistreerd voertuig reed, is er vandoor gegaan. De weg is urenlang afgesloten geweest vanaf het Nieuwlandplein richting Hargalaan. Onder andere het droneteam van de brandweer en de Forensische Opsporing van de politie hebben onderzoek gedaan.

foto1

Foto: Flashphoto

Buurtbewoners melden dat er op de Hargsingel een zwaarbeschadigde auto door de politie in beslag is genomen. De politie zegt daarover: 'Meerdere getuigen verklaarden een donkerkleurige auto te hebben gezien. De verkeersspecialisten zijn meteen een onderzoek gestart en treffen ook een kentekenplaat aan. Dit blijkt van een auto, een donkergrijze SEAT Leon te zijn die afgelopen vrijdag als gestolen is opgegeven. Inmiddels is de auto beschadigd teruggevonden op de Hargsingel in Schiedam. De auto zal onderzocht worden op sporen.'

Beelden: Flashphoto