advertentie

Vlaardingen in beweging: avondvierdaagse start met feestelijke opening

De Vlaardingers kunnen de wandelschoenen aanhouden, want  na de Haring en Bier Wandeltocht van 1 juni, start maandagavond 3 juni de Avondvierdaagse vanaf de Jeu de Boules Club in de Broekpolder. De Avondvierdaagse wordt dit jaar feestelijk geopend door een DJ, laat de organisatie weten.

Vlaardingen in beweging: avondvierdaagse start met feestelijke opening
Foto: Avond4daagse Vlaardingen
Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

maandag 03 juni 2024 12:45

Ook dit jaar kunnen de wandelaars kiezen tussen een route van vijf en tien kilometer. De eerste avond steekt de vijfkilometerroute de Twist over. Vervolgens wandelen ze langs de Trekkade, via de Churchillsingel, naar de Loper. De wandelaars zetten hun route voort over de Frederik Hendriklaan, waar ze de Holysingel oversteken. Achterlangs het Geuzencollege en de Meerpaal gaat de route terug over de Twist naar de finish, weer bij de Jeu de Boules Club. De tienkilometerroute loopt langer langs de Trekkade om vervolgens via de Holierhoekse Polder en de Lepelaarssingel zich in de Loper aan te sluiten bij de vijf kilometer.

‘Kom alsjeblieft op de fiets’

De organisatie roept de wandelaars op om zoveel mogelijk op de fiets te komen. “Helaas hebben we te horen gekregen dat wij dit jaar geen rijplaten op het gras mogen leggen in verband met de hoeveelheid water,” schrijft de organisatie op Facebook.

Volgens de organisatie is er vorig jaar een grote hoeveelheid plastic flesjes verbruikt. Daarom laten ze weten het dit jaar anders te doen en tijdens de route een gevulde bidon te geven aan iedere wandelaar.

De andere routes maakt de organisatie pas op de dag zelf bekend wegens eventuele wijzigingen. De wandelaars kunnen maandagavond tussen 17:00 en 19:00 starten met de wandeltocht. De deelnemers zullen op donderdag feestelijk voor het stadhuis worden ontvangen door de burgemeester.