advertentie

Steun De Oude Dame: 'Vuurtorenwachters worden bedankt met groots feest'

Stichting Vrienden van de Vuurtorenkap organiseert op zaterdag 15 juni een feest onder De Oude Dame op het stadsstrand. Zo willen ze de mensen die een vuurtorenmunt gekocht hebben, en daarmee bijgedragen hebben aan de restauratie, bedanken. 

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

maandag 03 juni 2024 15:56

“De ramen waren ingegooid en koper was eruit gestolen. Daarom ben ik met een groepje enthousiaste Vlaardingers een stichting begonnen om de vuurtorenkap op te kunnen knappen,” zegt Duifhuijsen. De groep knapte de kap in hun vrije tijd op en daar was veel geld voor nodig, dus besloten ze de Vlaardingers bij de restauratie te betrekken door middel van een vuurtorenmunt.

“De munt kun je kopen voor vijfentwintig euro.  Daarmee steun je de vuurtorenkap en mag je jezelf vuurtorenwachter noemen.” In ruil voor de steun krijg je volgens het bestuurslid ook privileges, maar deze konden door de pandemie en andere redenen nog niet ingewilligd worden. “We geven op 15 juni een groot feest onder De Oude Dame, waarvoor we alle vuurtorenwachters hebben uitgenodigd.”

De Oude Dame staat nu op het stadsstrand, maar met de ontwikkeling van de rivierzone zullen daar in de toekomst woningen worden gebouwd. “We moeten gaan verhuizen en daar is geld voor nodig om hem ergens neer te zetten, dus je kunt nog steeds vuurtorenwachter worden!”