advertentie

Vragen over Vlaardingse pleegouders, ergernis om ‘ramptoeristen’ en vernielde ruiten

De ruiten van de woning waar het 10-jarig pleegmeisje uit Vlaardingen woonde, zijn zondagavond ingegooid. Volgens buurtbewoners was er rond 23.00 uur een geluid te horen dat op vuurwerk leek. De volgende ochtend was te zien dat één van de ruiten beneden en op de eerste verdieping zijn gesneuveld. De politie doet onderzoek naar het incident.

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

maandag 03 juni 2024 17:01

“Ik snap niet dat iemand zoiets doet”, zegt een van de buurtbewoners. Niemand wil voor de camera hun verhaal doen, maar omwonenden zeggen dat ze wel klaar zijn met al die aandacht in de straat. “Je ziet veel mensen even langsrijden. Ramptoeristen zijn het.”

Afgelopen vrijdag werd er nog een camera in de straat geplaatst. De politie laat weten de beelden terug te kijken om erachter te komen wat er precies gebeurd is. “Veel mensen denken dat het is om de bewoners in de gaten te houden, maar die mensen zijn helemaal niet thuis”, zo klinkt het in de buurt.

De pleegouders kregen vorige week donderdag te horen dat zij nog veertien dagen langer vast blijven zitten in afwachting van het proces. Zij worden onder andere verdacht van poging tot doodslag op het 10-jarige meisje, dat nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt. Over de pleegvader weten buren te vertellen dat hij dertien jaar geleden en vorig jaar nog heeft vast gezeten voor een geweldsincident.

‘Alles kon’

Verder vertellen buurtbewoners dat de pleegouders op het eerste oog redelijk normale mensen leken. “Tijdens verjaardagen was niets te veel. Zo werden er bijvoorbeeld springkussens in de straat gezet. Alles kon, leek het wel.” Daarbij zeggen zij wel dat hun biologische kind werd voorgetrokken tegenover de andere twee pleegkinderen, waaronder het 10-jarig meisje en een jongetje waar zij de voogdij over hadden. Het jongetje zou volgens een buurtbewoner wel eens vergeten zijn op de hockey.

Inmiddels heeft het Vlaardingse raadslid Ron Boers, van fractie Heel de Stad, vragen gesteld over hoe deze situatie heeft kunnen ontstaan. Hij wil onder andere weten sinds wanneer en hoeveel meldingen er zijn gedaan en welke acties al zijn ondernomen. Andere politieke partijen laten aan Twee weten dat zij de uitkomst van de lopende onderzoeken willen afwachten, voordat zij actie ondernemen. Wel laten de fracties weten bovenop de zaak te zitten, te willen kijken hoe er verbetering kan komen en hoe dit soort gevallen in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Eén fractie laat weten dat de raadsleden maandag 27 mei door burgemeester Wijbenga en wethouder Jacky Silos zijn bijgepraat over de zaak. De bestuurders zouden er verslagen bijzitten. Een oppositielid laat weten dat er “enorm veel dingen gedaan worden om zaken te verbeteren in de stad. Dan is het toch frustrerend als er zoveel negatief nieuws uit Vlaardingen komt.” Daarbij wordt er volgens het raadslid te veel onnodige kritiek geleverd terwijl er veel onzichtbare maatregelen worden getroffen door de gemeente.