advertentie

Vlaardinger opgepakt op verdenking van witwassen en oplichting, buit: één miljoen

De FIOD, de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst, heeft op donderdag 30 mei een 41-jarige man uit Vlaardingen aangehouden. Hij wordt verdacht van witwassen, oplichting en valsheid in geschrift. De man is meegenomen voor verhoor.

Vlaardinger opgepakt op verdenking van witwassen en oplichting, buit: één miljoen
foto: pexels
Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

dinsdag 04 juni 2024 12:30

Tijdens doorzoekingen in een woning in Vlaardingen en een bedrijfspand in Rotterdam is beslag gelegd op digitale en fysieke administratie. Daarnaast zijn meerdere eigendommen van de verdachte ingenomen: de woning, vier andere panden, kunst, sieraden, luxe designergoederen en contant geld.

Een miljoen

De man, een fiscaal adviseur, kocht in een periode van drie jaar privé meerdere onroerende zaken aan. Bij de hypotheekaanvragen voor deze panden leverde de verdachte vermoedelijk valse en misleidende documenten aan twee hypotheekverstrekkers.

Op de bankrekeningen van zijn ondernemingen werden contante en girale stortingen aangetroffen. "De contante gelden, waarvan de herkomst onduidelijk is, werden vermoedelijk deels gebruikt om een hypotheek te verstrekken aan een derde," aldus de FIOD. De dienst vermoedt dat de man de girale stortingen heeft witgewassen. "Het wederrechtelijk verkregen voordeel van de verdachte wordt geschat op iets meer dan één miljoen euro."