advertentie

Genoeg stembureauleden in Schiedam en Vlaardingen, maar 'meer is altijd welkom’

56 Vlaardingse en Schiedamse stembureaus openen donderdag 6 juni hun deuren voor de Europese Verkiezingen. In iedere wijk zijn stemlokalen te vinden. Donderdag kan er tussen 7:30 en 21:00 uur gestemd worden.

foto: Twee
foto: Twee
Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

dinsdag 04 juni 2024 14:52

Beide gemeentes hebben er flink aan getrokken met campagnes op sociale media. De gemeentes zeggen inmiddels beiden genoeg stembureauleden te hebben voor donderdag overdag. “Maar meer is altijd beter”, zo laat een Schiedamse woordvoerder weten. “Wel hebben we eventueel nog een paar stembureauvoorzitters nodig.” In Vlaardingen is ook alles op orde. “Maar we kunnen altijd reservetellers gebruiken”, laat een woordvoerder weten.

Schiedam doet het bij deze Europese Verkiezingen anders dan anders. Na het sluiten van de stembussen, donderdagavond 21:00 uur, wordt er zoals gebruikelijk eerst per partij geteld. Daarna is die ploeg echter klaar. Een dag later wordt op een centrale tellocatie in de Margriethal ‘hoofdelijk’ geteld, per persoon. “De plekken hiervoor waren al snel gevuld”, aldus een woordvoerder. “We hopen zo ook tellen op de donderdag aantrekkelijker te maken, want we hopen dan voor middernacht klaar te zijn.” Vlaardingen doet het zoals gebruikelijk: donderdagavond en -nacht per partij én per persoon tellen.

In Vlaardingen kunnen bij 26 stembureaus gestemd worden, in Schiedam op 30 verschillende locaties. Alle stembureaus in Vlaardingen en Schiedam zijn te vinden op waarismijnstemlokaal.nl.