advertentie

Vlaardinger voor rechter op verdenking aftrekken bij kinderspeeltuin en slaan 14 jarige

Tussen het groen in het Oranjepark in Vlaardingen is een 66-jarige man te zien op een aantal meter afstand van een kinderspeeltuin. In een Facebook livestream wordt er tegen hem gezegd dat hij zich aan het aftrekken was. “Ik was aan het plassen”, is zijn verweer. Op 4 juni staat hij voor de rechter.

Vlaardinger voor rechter op verdenking aftrekken bij kinderspeeltuin en slaan 14 jarige
Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

dinsdag 04 juni 2024 12:54

Het begint allemaal een paar minuten eerder, op 15 december 2021, als een moeder en haar zoon van veertien jaar oud een man op leeftijd zien die vanuit bosjes naar kinderen in een speeltuin kijkt. “Hij is zich aan het aftrekken”, zegt de moeder. “We moeten dit filmen.” Ze geeft haar telefoon die live streamt op Facebook aan de zoon en stuurt hem eropaf. Ondertussen roept de moeder een andere voorbijkomende man. Met zijn drieën confronteren ze de man die geschrokken reageert en wegrend. 

Wildplassen

In de rechtbank vertelt de advocaat van de verdachte dat hij schrok van de drie mensen die hem benaderde. Ze reageerden volgens hem kwaad en maakte hem voor van alles uit. Door een taalbarrière dacht de 66-jarige man dat hij werd aangesproken voor het wildplassen, dat hij naar eigen zeggen aan het doen was. 

De confrontatie tussen de 66-jarige man en de drie mensen escaleert. De man slaat de 14-jarige jongen op zijn arm. De telefoon waarmee wordt gefilmd valt en sneuvelt. Ook wordt de jongen geschopt, waarbij zijn eigen telefoon in een heuptasje ook kapot gaat. 

De officier van justitie (OvJ) vindt het kwalijk dat de man zich zou hebben afgetrokken in het openbaar en daarna agressief gedrag zou hebben vertoond. Daarom vindt de OvJ dat de man een boete van zevenhonderd euro moet betalen.

Blaasprobleem

De advocaat van de 66-jarige man deelt een medische verklaring waarin staat dat de man een blaasprobleem heeft, waardoor hij heel vaak moet plassen. “Het is verkeerd geïnterpreteerd.” Volgens de advocaat was de man aan het afdruppelen en niet aan het aftrekken, daarnaast zou hij zich geïntimideerd hebben gevoeld door de dreigende houding van de drie mensen. 

De rechter vindt dat er te weinig bewijs is dat de man zich daadwerkelijk aan het aftrekken was. Wel vindt de rechter dat er te bewijzen valt dat de 66-jarige man twee telefoons heeft gesloopt en de 14-jarige jongen heeft geslagen. De rechter legt de man een boete van vijfhonderd euro op.