advertentie

Gemeenteraad steunt J&S om beeld ‘Stille Strijd' permanent naar Schiedam te halen

Toen Mieke Wigmans het reizende kunstwerk Stille Strijd in Zwijndrecht zag, wist ze dat het een vaste plek in Schiedam zou moeten krijgen. Ze berichtte de Schiedamse raad en kreeg steun van CDA-fractievoorzitter Jaap Pegtel, die op donderdag 6 juni een voorstel hierover indient.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

dinsdag 04 juni 2024 16:50

Het beeld is in veel Nederlandse steden al een blikvanger geweest. Het kunstwerk beeldt een terneergeslagen jongen uit in een felgele jas. Kunstenares Saskia Stolz maakte het beeld om aandacht te vragen voor depressie en zelfdoding onder jongeren. Momenteel reist het beeld nog door het hele land. Zo is het nu te zien in Haarlemmermeer en in het najaar krijgt het beeld voor twee weken een plek in Vlaardingen.

In het dagelijks leven werkt Mieke bij Stichting J&S Projecten zowel met senioren als met jongeren in de Schiedamse wijk de Gorzen. Ook zij merkt dat steeds meer jongeren met zichzelf in de knoop zitten. “Ik houd niet zo van getallen, maar er komen veel jongeren langs bij J&S met mentale problemen en dat raakt mij.” Na het gezien te hebben in Zwijndrecht kwam zij op het idee om het beeld een definitieve plek te geven in Schiedam.

CDA-fractievoorzitter Jaap Pegtel kreeg het bericht van Mieke en besloot haar te helpen. “Eigenlijk is de raad het er bijna unaniem over eens dat we willen onderzoeken of en hoe we het beeld een definitieve plek kunnen geven in Schiedam.” Mieke is blij met de steun van Pegtel. “Ik hoop dat we met de komst van het beeld het gesprek openen over mentale gezondheid bij jongeren.”

Foto: Bastiaan van Musscher/Twee