advertentie
  • maatschappij
  • Vlaardingen
  • dossier pleegmeisje

Al zevenhonderd kaarten voor Vlaardings pleegmeisje: ‘En nog vreselijk veel onderweg’

De kaartenactie voor het pleegmeisje uit Vlaardingen wordt goed ontvangen. Door het hele land worden kaarten ingeleverd bij initiatiefnemer Wendy Dekkers. “Hier had ik niet op durven hopen!”, laat ze weten. 

foto: Wendy Dekkers
foto: Wendy Dekkers
Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

woensdag 05 juni 2024 13:06

Volgens Dekkers zijn er al meer dan zevenhonderd kaarten ingeleverd. En deze kaarten zijn afkomstig van alle leeftijden. “Werkbusjes met stoere mannen, die een stapel kaarten komen brengen. Oudere mensen die met het openbaar vervoer reizen om een kaartje af te geven. Maar ook pubers op de fiets langskomen.” Niet alleen bij Wendy komen de kaartjes binnen, maar ook vanuit het ziekenhuis, basisscholen en diverse bedrijven. Dit gaat volgens de initiatiefnemer om stapels. 

28645d4a-0713-497d-9def-d79877254838.JPG

Foto: Wendy Dekkers

“Tegelijkertijd weten we dat er nog vreselijk veel onderweg is”, schrijft Wendy. Alle binnengekomen kaartjes zijn overhandigd aan de moeder van het meisje. De moeder laat weten dankbaar te zijn voor alle mooie woorden. Een kaartje opsturen of langsbrengen kan volgens Wendy nog steeds, deze gaan mee met een tweede groep aan kaarten naar de moeder. “Elk kaartje is er één en elk kaartje komt bij dit meisje terecht.”