advertentie
  • Vlaardingen
  • vervoer

Gemeente wil dat metro A in de spits weer naar Vlaardingen rijdt

De gemeente Vlaardingen heeft een brief gestuurd als reactie op de nieuwe vervoerplannen van de RET en de EBS. EBS verzorgt het openbaar vervoer in onder andere Rozenburg. De gemeente is positief over de plannen, maar heeft ook genoeg aan te merken. Zo willen ze onder andere dat metro A weer naar Vlaardingen rijdt.

foto: Twee
foto: Twee
Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

woensdag 05 juni 2024 14:03

Sinds de opening van de Hoekse Lijn, eind september 2019, reed metrolijn A in de spits door tot en met station Vlaardingen West. Sinds het begin van corona, in maart 2020, is dit niet meer het geval. Ook nadat alle coronamaatregelen waren geschrapt bleef metro A in de spits enkel rijden tot station Schiedam Centrum. Nu vraagt de gemeente in een brief aan de RET om de lijn in de spits weer te verlengen.

De gemeente is positief over de verhoging van het aantal tramdiensten voor Vlaardingen, maar vraagt om nog meer. Zo willen ze dat de nachtbus zo snel mogelijk weer gaat rijden en vraagt het om de tolheffing op een buslijn door de Blankenburgverbinding te schrappen. Minister Harbers zei eerder dat een dergelijk verzoek geen kans van slagen zou hebben.

Over al deze onderwerpen blijft de gemeente in gesprek met de RET, EBS en de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag.