advertentie
  • kunst en cultuur
  • Vlaardingen

Eerste technische kunstwedstrijd gewonnen door basisschool Prins Willem Alexander

De kinderen uit groep 7 van de basisscholen  Prins Willem Alexander en de Wereldwijzer waren woensdagochtend finalisten van de technische kunstwedstrijd. Ongeveer 50 kinderen presenteerden hun kunstwerk aan de jury van de Technische Oriëntatie Vlaardingen (TOV).

Sven Bravenboer

door Sven Bravenboer

woensdag 05 juni 2024 16:27

Ronald van de Merwe is directeur van Voscon B.V. en was één van de juryleden van TOV. “Het was vandaag voor de eerste keer, ik moet zeggen dat ik positief verrast ben over de resultaten van de kunstwerken.” De organisatie TOV wilt kinderen laten zien dat techniek belangrijk is in het leven en dat het werk ook heel leuk is. “We willen de kinderen bekender laten worden op het gebied van techniek, zodat ze misschien wel later bij ons komen werken. Ik hoop dat er volgend jaar meer basisscholen meedoen, zodat we het groter kunnen aanpakken”, aldus Ronald van de Merwe.

De leerlingen uit groep 7A van basisschool Prins Willem Alexander wonnen de allereerste prijs van de technische kunstwedstrijd. “Toen ik de andere kunstwerken zag, dacht ik dat we nooit zouden winnen. Gelukkig hebben we nu gewonnen en ben ik er heel blij mee”, vertelt een leerling enthousiast.