advertentie
  • Vlaardingen
  • rechtspraak
  • dossier loodgieter

Loodgieter Van Uffelen wil naar huis; vandaag rechtszaak

Al maanden mag loodgieter Ron van Uffelen uit Vlaardingen zijn huis aan de Gretha Hofstralaan niet betreden. De woning is door de burgemeester gesloten om de veiligheid in de buurt te garanderen. Als het aan de burgemeester ligt, blijft de woning gesloten tot en met augustus. Hier gaat Van Uffelen tegenin tijdens een kort geding op 6 juni.

Loodgieter Van Uffelen wil naar huis; vandaag rechtszaak
Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

donderdag 06 juni 2024 10:47

De woning van Van Uffelen is sinds december 2023 gesloten. In januari en februari werd de woning kort geopend en in maart mochten zijn kinderen en vrouw eventjes terug naar huis. Op het moment dat zijn vrouw en kinderen toen thuis waren, vond er weer een explosie plaats in de voortuin. Sindsdien is de woning niet meer geopend. In totaal hebben er sinds april 2023 23 incidenten plaatsgevonden aan het adres van de loodgieter.

Het kort geding dient op 6 juni in de rechtbank van Rotterdam. Van Uffelen staat daar tegenover de gemeente Vlaardingen met het verzoek om weer terug naar huis te mogen. Wanneer de uitspraak is in het kort geding is nog niet duidelijk, meestal is dit twee weken na de zitting.