advertentie
  • rechtspraak
  • Schiedam

Verdachte dodelijk aanrijding in Schiedam blijft in de cel

De 20-jarige man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke aanrijding in Schiedam is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat de man nog 14 dagen langer vast blijft zitten. 'Het onderzoek is nog in volle gang' meldt het Openbaar Ministerie.

Verdachte dodelijk aanrijding in Schiedam blijft in de cel
Foto: Flashphoto
Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

donderdag 06 juni 2024 19:30

De politie trof zondagnacht een fiets aan op de Nieuwe Damlaan, bij de Sporthalstraat, zo'n 350 meter verderop, werd een gewonde man aangetroffen. Er liep een bloedspoor tussen de twee plekken. De man overleed op straat, hij had geen identiteitsbewijs bij zich. Het slachtoffer was na de aanrijding dusdanig meegesleurd dat het lichaam flink verminkt was. Hierdoor was het moeilijk om het slachtoffer te identificeren. Uiteindelijk blijkt het slachtoffer een 48-jarige man uit Hazerswoude.

Op de plek van het ongeval werd een kentekenplaat gevonden. Die bleek later van een Seat Leon te zijn, die vrijdag als gestolen was opgegeven. De donkere kleur van de auto kwam ook overeen met wat ooggetuigen van de aanrijding aan de politie hadden verteld.

De auto werd een uur na de aanrijding teruggevonden op de Hargsingel in Schiedam. De bestuurder was aanvankelijk spoorloos, maar een 20-jarige Schiedammer meldde zichzelf afgelopen dinsdag op het politiebureau. Zijn rol wordt nog onderzocht.