advertentie
  • Vlaardingen

Slachtoffer steekpartij bij Vlaardingse supermarkt overleden, was oud-profvoetballer

De man die afgelopen weekend werd neergestoken bij een supermarkt in Vlaardingen, is aan zijn verwondingen overleden, dat meldt Rijnmond. Het slachtoffer werd nog in de supermarkt gereanimeerd maar overleed gisteren alsnog.

Slachtoffer steekpartij bij Vlaardingse supermarkt overleden, was oud-profvoetballer
Foto: Flashphoto
redactie

door redactie

vrijdag 07 juni 2024 13:22

In het centrum van Vlaardingen was het 24-jarige slachtoffer gewond geraakt bij een steekpartij. Dat gebeurde zaterdagmiddag iets na 14:00 uur op het Schoutplein. Het gewonde slachtoffer vluchtte de Albert Heijn in aan het Veerplein.

Bloedsporen

Het slachtoffer werd in de supermarkt gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht. Op het Schoutplein en in de supermarkt waren veel bloedsporen te zien. Een groot deel van het winkelcentrum werd afgezet.

De politie maakte vrijdag bekend dat het slachtoffer een 24-jarige man met de Letse nationaliteit is. Hij heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Hij lag sinds zaterdag in kritieke toestand in het ziekenhuis. Donderdag overleed hij aan zijn verwondingen.

Oud-profvoetballer

Volgens de Telegraaf is het slachtoffer een oud-profvoetballer uit Letland, die aan lager wal is geraakt. Het zou gaan om Žanuels Skopenko. Hij speelde bij meerdere clubs en speelde in 2019 zelfs in de EK-finale voor teams onder 19 jaar.

De voormalige club van het slachtoffer herdenkt hem op sociale media. (vergroot de foto voor de tekst)

© Tweet via X

Verdachte aangehouden

De politie heeft op dezelfde dag een verdachte opgepakt voor de steekpartij. De aanhouding gebeurde zaterdagavond rond 20:00 uur in Rotterdam-West. Volgens ooggetuigen had de verdachte gedroogd bloed op zijn shirt. Hij zou op een bankje hebben gezeten in de Russischestraat. In omliggende prullenbakken zou de politie ook hebben gezocht naar een mes. Of iets is gevonden, is nog onbekend. De politie doet onderzoek naar de rol van de aangehouden verdachte bij de steekpartij.

De verdachte, een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is afgelopen dinsdag voorgeleid en hij blijft 14 dagen langer vastzitten, zo bepaalde de rechter-commissaris.

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond.