advertentie
  • maatschappij
  • Schiedam
  • Vlaardingen

Gegevens van meer dan 2000 Vlaardingers en Schiedammers gestolen via RBG

Na een lek bij leverancier Addcomm zijn gegevens van Vlaardingers en Schiedammers gestolen via de Regionale Belasting Groep (RBG). Gegevens van 1.320 Schiedammers en 1.100 Vlaardingers liggen op straat. Het gaat om namen, adressen, woonplaatsen en bankrekeningnummers. De gedupeerden worden geïnformeerd per brief.

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie | foto: piqsels.com
Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

vrijdag 07 juni 2024 13:52

“We doen er alles aan om uw gegevens te beschermen”, valt te lezen in de brief van de RBG. “De beveiliging voldeed aan de Europese normen. Helaas vinden cybercriminelen steeds nieuwe wegen om goed beveiligde systemen binnen te komen. Dat is heel vervelend voor iedereen die daarmee te maken heeft.” AddComm verstuurt onder andere de belastingaanslagen voor de RBG. Inmiddels is er een nieuwe verbinding gemaakt die volgens de RGB aan de hoogste beveiligingsstandaarden voldoet.

In de brief zegt de RBG tegen gedupeerden om op te letten met verdachte e-mails en neppost, ondanks dat de e-mailadressen en telefoonnummers niet zijn ontvreemd. De brieven worden vrijdag en het begin van volgende week verstuurd. In totaal zijn er gegevens van ongeveer 30.000 mensen gelekt.