advertentie
  • kunst en cultuur
  • Vlaardingen

Na New York en Uruguay krijgt ook Vlaardingen een muurschildering van Tymon

De Westwijk kleurt groen! Kunstenaar Tymon de Laat maakt op twee verschillende plekken in de Vlaardingse wijk muurschilderingen op de zijkant van flatgebouwen. Hij hoopt hiermee bij te dragen aan een positieve sfeer in de wijk. Het wordt een beeltenis van een inheems ‘Westwijkse’ vrouw.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

vrijdag 07 juni 2024 15:42

De kunstenaar werkt momenteel vanaf zijn hoogwerker aan de muurschildering op de hoek van de Arij Koplaan. “In het begin vinden bewoners het spannend, omdat het dan nog nergens op lijkt,” vertelt de kunstenaar. “Maar als het gezicht er eenmaal opstaat, beginnen mensen een beeld te krijgen van wat je aan het maken bent en worden ze enthousiast.”

De Laat maakte eerder muurschilderingen in New York, Uruguay en op Bonaire. Zijn kunstwerken stemt hij af op de buurt waarin hij ze maakt. “Ik wil dat het aansluit op het pand, maar ook op de thematiek in de wijk.” Hij hoopt dat de muurschildering een herkenningspunt wordt in de wijk. “Het vertelt iets over de hele wereld, maar tegelijkertijd ook iets over Vlaardingen.”