• sport en bewegen
  • Vlaardingen

Victoria'04 kijkt terug 'op een zeer geslaagd seizoen'

De belangen waren voor beide teams groot in dit duel in de nacompetitie. DHC had alles te verliezen want in degradatiegevaar. Victoria'04 streed om promotie naar de tweede klasse. Vanaf de aftrap begonnen de ploegen behoedzaam om niet op een snelle achterstand te komen.

Jochem in actie, foto: Victoria'04
redactie

door redactie

zondag 09 juni 2024 10:48

Lars Kortleven werd in de openingsfase in stelling gebracht, maar wist de doelman van DHC niet te verrassen. Het spel golfde over en weer en het was wachten op de openingstreffer. Die viel in de 20ste minuut. Een vrije trap voor DHC werd met het hoofd verlengd in het doel van de bezoekers: 1-0. Victoria’04 liet zich niet zomaar naar een nederlaag spelen en zocht waar mogelijk de aanval.

Na een half uur spelen kopte Victoria’s aanvoerder Oscar Knecht uit een hoekschop tegen de lat.Victoria'04 bleef het doel van DHC onder druk zetten. In de 39ste minuut eindigde een vloeiend lopende aanval bij Oscar Knecht, die Roy Meerten vervolgens op maat bediende om van dichtbij de gelijkmaker te scoren: 1-1. Tot aan de rust bleef de stand in evenwicht.

Na de pauze wist Victoria'04 een licht veldoverwicht op te bouwen. Uit een snelle counter in de 52ste minuut werd Oscar Knecht binnen de 16 van DHC onjuist afgestopt. Jur de Visser benutte de strafschop feilloos: 1-2. Lang mocht Victoria'04 niet genieten van de voorsprong. De verdediging van Victoria'04 stond niet goed na balverlies op het middenveld in de 60ste minuut.

Op de daaropvolgende lange bal naar de rechtsbuiten van DHC werd foutief gereageerd, waarna de bal via een lob over de uitlopende doelman Jochem van der Hoff doel trof: 2-2. Beide teams bleven strijden voor de winst, die in de reguliere speeltijd niet werd behaald. De beslissing diende te vallen in de extra speeltijd van 2x25 minuten.

In de eerste minuut van de verlenging ging invaller Rilgilio Ramsubagh op de solotoer en haalde de achterlijn. Zijn lage voorzet werd door Roy Meerten afgerond. Echter de grensrechter oordeelde, dat de bal even daarvoor de achterlijn zou zijn gepasseerd. Het verbaasde Victoria'04 om zoveel pech moest zich neerleggen bij deze dubieuze beslissing. Kort hierna zette DHC een snelle counter op, die de achterhoede van Victoria'04 verraste.

Ogenschijnlijk in buitenspelpositie pakte DHC het kado uit om de derde treffer te scoren: 3-2. Victoria'04 ging hierna alles of niets spelen, maar scoorde niet meer de verdiende gelijkmaker. De twee cruciale arbitrale beslissingen deden het moegestreden Victoria'04 uiteindelijk de das om.

DHC mag hopen op het behoud van de tweede klasse volgende week in het beslissingsduel tegen derdeklasser Rhoon.

Ondanks de teleurstelling van het vroegtijdig einde van de nacompetitie kijkt Victoria'04 terug op een zeer geslaagd seizoen in de derde klasse.

Verslag: Arie Noodhoek