advertentie

Op een voormalig fabrieksterrein in Vlaardingen woont Merel in een container

Afgezien van de lange, smalle vorm zie je in de woning van Merel niet meteen dat je in een container staat. Samen met haar hond Door is Merel voor een all-in prijs van 750 euro per maand in 'District U', de nieuwe wijk in Vlaardingen, een van de eerste bewoners.

Op een voormalig fabrieksterrein in Vlaardingen woont Merel in een container
Merel woont in een Vlaardingse container © Rijnmond
redactie

door redactie

zondag 09 juni 2024 12:24

Door middel van accessoires en haar eigen stenenverzameling geeft Merel extra sfeer aan haar eigen container. Terwijl er om haar heen nog volop wordt gebouwd in de wijk aan de Nieuwe Maas, zijn de tijdelijke containerwoningen bedoeld als snelle oplossing in de huidige wooncrisis voor starters, jongeren en studenten tot 27 jaar. De containerwoningen, met plek voor 320 bewoners, zijn gestoffeerd en gemeubileerd opgeleverd zodat de starters en studenten zo snel mogelijk hun huis in konden.

Voor Merel is de container een goede uitkomst, maar hopelijk een tussenstap: “Er zijn veel leuke mensen hier, dus het is zeker wel gezellig. Toch hoop ik hier wel snel weg te kunnen. 750 euro in de maand voor een starterswoning is natuurlijk niet niks.”

Zeepfabriek

Op de plek van haar container werd meer dan 110 jaar geleden de eerste paal geslagen voor de 'Levers' zeepfabriek in Vlaardingen. In 2007 sluit deze historische fabriek van het bekende bedrijf Unilever zijn deuren. Anno 2024 vind je op dit oude fabrieksterrein dus het begin van District U, de nieuwe stadswijk die in november 2026 helemaal af moet zijn.?

Ondanks dat veel bewoners nog moeten wachten op hun stekje, zijn de tijdelijke containerwoningen wel al open sinds 2022. Het is de bedoeling dat de containerwoningen niet langer dan tien jaar blijven staan en dat District U uiteindelijk 650 vaste woningen en 120 zorgwoningen biedt.

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond