advertentie

A20 is vannacht en de twee nachten daarna in beide richtingen dicht

Snelweg A20 is komende nacht en de twee nachten daarna in beide richtingen afgesloten tussen het Kethelplein in Schiedam en Maassluis. Volgens Rijkswaterstaat is de nachtelijke afsluiting nodig vanwege twee grote portalen die opnieuw over de snelweg geplaatst worden. Aan die portalen komen de bekende blauwe ANWB-borden en de matrixborden.

A20 is vannacht en de twee nachten daarna in beide richtingen dicht
De A20 bij Vlaardingen West, foto: Twee
redactie

door redactie

maandag 10 juni 2024 13:38

'Van 10 tot en met 12 juni is de A20 in de nacht in beide richtingen afgesloten tussen 22.00 uur en 05.00 uur. De rijbaan richting Hoek van Holland is dicht tussen Kethelplein en afrit 7 Maassluis. De rijbaan richting Rotterdam is op 10 en 11 juni dicht tussen oprit 7 Maassluis en afrit 8 Vlaardingen-West, op 12 juni is de rijbaan richting Rotterdam dicht tussen oprit 7 Maassluis en het Kethelplein' aldus Rijkswaterstaat.

'Bij de verbreding van de A20 en de aanleg van knooppunt Vlaardingen zijn nieuwe en bredere portalen over de snelweg geplaatst. Twee portalen die bij het BP station staan (verzorgingsplaats Rijskade), zijn verzakt en moeten worden hersteld. De afgelopen weken zijn de portalen verwijderd en zijn nieuwe funderingen gemaakt.

Van 10 tot en met 12 juni plaatsen we met een kraan de portalen weer terug en verwijderen we een tijdelijk portaal. Het inhijsen van de nieuwe portalen en vastdraaien van de bouten zorgt voor geluid in de omgeving. Dit kan hinderlijk zijn voor omwonenden' waarschuwt Rijkswaterstaat de Vlaardingers alvast.  

'Tijdens de afsluitingen worden omleidingsroutes ingesteld. Deze worden met gele borden en digitale informatieborden aangegeven'.