advertentie

Na succesvolle kroegentocht halen Vlaardingers 40.000 euro op voor Alpe d’HuZes

Het Vlaardingse team Carpe Diem 010 heeft meegedaan aan de zeventiende editie van de Alpe d'HuZes om een financiële bijdrage te leveren in de strijd tegen kanker. Voor Vicci van der Bie was het de eerste keer dat zij op de fiets de Alpe d’Huez beklom.

Na succesvolle kroegentocht halen Vlaardingers 40.000 euro op voor Alpe d’HuZes
Foto: Team Carpe Diem 010
Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

maandag 10 juni 2024 14:10

"Als eerste vond ik het echt super indrukwekkend om te zien dat er zo veel mensen waren en er was de hele week een superleuke sfeer," vertelt Vicci. Samen met haar team haalde zij het afgelopen jaar op meerdere manieren geld op voor dit goede doel. Zo organiseerde het team bijvoorbeeld een kroegentocht door Vlaardingen.

'Heel erg indrukwekkend'

Tijdens het evenement kleurt het dorp aan de voet van de Alpe d'Huez oranje. "De sfeer in het dorp was supergezellig! Het voelde als een soort vakantie, maar dan met allemaal Nederlanders om je heen." Maar ook op de zware momenten was iedereen er voor elkaar volgens Vicci. "Als iemand er even doorheen zat, werd die persoon extra aangemoedigd en er waren ook veel jonge kinderen die meededen, wat ik erg indrukwekkend vond."

Ze fietste de Franse berg maar liefst twee keer op en haalde met haar team zo'n veertigduizend euro op. "Het is een beetje lastig om het precies te weten, want er kwamen last minute ook nog veel donaties binnen." Op de vraag of ze nog een keer mee wil doen aan de Alpe d'HuZes, antwoordt ze volmondig ja. "Ik wil sowieso nog een keer meedoen! Als alles goed gaat, hoop ik zelfs al mee te kunnen doen aan de volgende editie."