advertentie

IJsprikkers, zandzakken en camera’s: hier ging de 175 duizend euro voor Van Uffelenbeveiliging naartoe

De beveiliging van de woning en wijk in Vlaardingen waar loodgieter Ron van Uffelen woont heeft de gemeente al 175 duizend euro gekost. De beveiliging van de Gretha Hofstralaan werd besproken tijdens het kort geding tussen Van Uffelen en de gemeente Vlaardingen.

Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

maandag 10 juni 2024 17:39

De Vlaardingse loodgieter spande het kort geding aan om weer toegang te krijgen tot zijn huis, dat sinds december, op korte tussenpauzes na, gesloten is door de burgemeester.

De bijna tweehonderdduizend euro is onder andere uitgegeven aan verschillende maatregelen, zoals particuliere beveiliging, geplaatste zandzakken voor de deur en het plaatsen van camera’s. Deze veiligheidsmaatregelen waren al bekend, maar er is meer gedaan volgens de advocaat van de gemeente Vlaardingen.

‘IJsprikkers’

 “In de winterperiode hebben wij ijsprikkers gehad. Zij zorgden ervoor dat het ijs rondom het pand doorgeprikt werd”, legt de advocaat voor de rechter uit. De reden was dat niemand het pand via het water aan de achterkant van het huis kon bereiken.

Volgens Van Uffelen is door extra aangebrachte veiligheidsmaatregelen bij zijn woning, waaronder camera’s, ervoor gezorgd dat het huis veilig is. Daarom vindt hij dat het slot van zijn huis af moet en dat hij daar samen met zijn gezin moet kunnen terugkeren.

De rechter doet voor 20 juni uitspraak in de zaak.