advertentie
  • sport en bewegen
  • Vlaardingen

‘Drie voetbalclubs fuseren, zwembad niet op de manege’

ONS.Vlaardingen heeft een initiatiefvoorstel gedaan om de sportieve legpuzzel in de Broekpolder anders te leggen. De partij uit de gemeenteraad wil er alles aan doen om te zorgen dat een nieuw zwembad niet op het weiland van de manege komt. Ze zoeken de oplossing in het fuseren van drie voetbalclubs.

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

dinsdag 11 juni 2024 14:00

ONS.Vlaardingen pleit in het voorstel voor een ‘integrale benadering van het vraagstuk’. “Dit betekent dat we niet enkel focussen op één specifieke locatie, maar de beschikbare ruimte in de gehele stad onder de loep nemen.”  Volgens de partij hebben de huidige plannen te veel gevolgen voor de andere verenigingen in de Broekpolder. Het plan van wethouder Proos is om een zwembad op de hoek van de manege van Die Flardingha Ruiters te bouwen en de atletiekbaan te verplaatsen naar de locatie van de Radio Modelvlieg Vereniging Vlaardingen (RMVV).

Het voorstel

Het voorstel van ONS.Vlaardingen is om twee opties te onderzoeken voor het zwembad: bouw achter de Polderpoort op de plek van de huidige atletiekbaan of renovatie op de huidige locatie. De wethouder zei eerder dat renovatie geen optie is, omdat het zwembad na 25 jaar afgeschreven is. Als het zwembad niet op de huidige locatie van de atletiekbaan komt, wil ONS.Vlaardingen overleggen met de Polderpoort over de dan missende inkomsten en te kijken hoe aan de wensen van het sportcentrum kan worden voldaan.

Maar waar moet de atletiekbaan dan komen? Daar ziet ONS.Vlaardingen een oplossing bij de voetbalclubs. “Het is een bekend gegeven dat er in Vlaardingen te veel voetbalverenigingen zijn”, aldus de partij. Daarom wil het kijken of de gemeente de fusiegesprekken tussen CION, Deltasport en DVO’32 kan helpen. Op het vrijgekomen terrein wil de partij een atletiekbaan realiseren, zodat de RMVV niet hoeft te verhuizen.

Dit initiatiefvoorstel zal na de zomer worden besproken, wanneer ook het huidige plan van de wethouder voor ligt.