advertentie
  • maatschappij
  • Vlaardingen
  • dossier pleegmeisje

Vlaardings pleegmeisje uit het ziekenhuis, maar 'haar toestand blijft zorgelijk'

“Er blijven grote zorgen bestaan over het welzijn van het 10-jarige pleegmeisje uit Vlaardingen,” zegt een woordvoerder namens de biologische familie van het meisje. Desondanks is het meisje uit het ziekenhuis en gaat haar revalidatie door in een gespecialiseerd centrum.

Vlaardings pleegmeisje uit het ziekenhuis, maar 'haar toestand blijft zorgelijk'
Foto: Twee
Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

dinsdag 11 juni 2024 13:37

De overplaatsing naar het gespecialiseerde centrum gebeurde op nadrukkelijk advies van medisch specialisten. Hoewel het meisje inmiddels buiten levensgevaar verkeert, blijft haar toestand zorgelijk en is er veel onzekerheid over haar herstel.

“Het is momenteel niet mogelijk te voorspellen hoe haar situatie zich verder zal ontwikkelen. Vanwege privacyoverwegingen zal er geen verdere informatie over haar toestand worden gedeeld,” aldus de woordvoerder. “De biologische moeder en haar familie hebben nog veel onbeantwoorde vragen over de gebeurtenissen die tot deze situatie hebben geleid.” De woordvoerder laat weten dat zij hopen dat de lopende onderzoeken door onder andere de politie en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in de toekomst duidelijkheid zullen bieden.

Bezoekregeling

De woordvoerder laat weten dat de biologische moeder en haar familie op tijd zijn geïnformeerd over de overplaatsing van het meisje. “In overleg met de William Schrikker Stichting wordt de moeder in de gelegenheid gesteld om haar dochter te blijven bezoeken.”

De familie doet een dringend beroep op de media en andere geïnteresseerden om hen zoveel mogelijk rust te gunnen. “Zij verzoeken nadrukkelijk om geen onnodige details, namen of fotomateriaal van het pleegmeisje te delen of te publiceren, evenals de locatie van het gespecialiseerde centrum waar zij nu verblijft,” aldus de woordvoerder.