advertentie
  • rechtspraak
  • Vlaardingen

Vlaardingse verdachte moord op Peter R. de Vries vrijgesproken

Divainy K., een veroordeeld wapenhandelaar en één van de verdachten in de moordzaak op Peter R. de Vries op 6 juli 2021, is vrijgesproken. De oud-Vlaardinger zou betrokken zijn geweest bij de voorbereidingen op de aanslag op de bekende misdaadverslaggever. K. zou in de aanloop naar de moord opdracht hebben gegeven De Vries te observeren en te filmen.

Vlaardingse verdachte moord op Peter R. de Vries vrijgesproken
Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

woensdag 12 juni 2024 12:50

Volgens het Openbaar Ministerie vormde een groot deel van de verdachten een criminele organisatie die zich bezighield met moord, zware mishandeling, heling en wapenbezit, schrijft de NOS. De rechtbank ziet dat echter anders en stelt dat er geen sprake was van een gevormde organisatie. “Er is sprake van losse personen of groepjes personen.” Het is volgens de rechtbank niet uit te sluiten dat er op hoger niveau wél een organisatie was, maar de vermeende opdrachtgevers van de moord op De Vries staan niet terecht.

Eerder was de eis acht jaar en vier maanden. Omdat hem alleen deelname aan een criminele organisatie ten laste was gelegd, wordt Divainy K. volledig vrijgesproken.