advertentie
  • maatschappij
  • Schiedam

Juf Anita laat leerlingen fijner opgroeien met Winkel van Sinkel

Niet voor ieder kind is het vanzelfsprekend om kleren, sportschoenen of speelgoed te hebben. Daarom kunnen deze kinderen, met een financieel ingewikkelde thuissituatie, vanaf woensdag 12 juni terecht bij Juf Anita en haar productenkast. De kast is bedoeld voor leerlingen van basisschool De Klinker in Schiedam-Noord.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

woensdag 12 juni 2024 16:14

“De kast hoort bij De Winkel van Sinkel en is bedoelt om kinderen fijner te laten opgroeien,” zegt Renate van der Donk van De Kleine Ambassade.  Het is de bedoeling dat er naast deze locatie op basisschool De Klinker nog meer kasten van Winkel van Sinkel bijkomen. “Iedere kast heeft een ambassadeur, op De Klinker is dat Juf Anita,” aldus Van der Donk.

Juf Anita is een bekende verschijning voor de basisschoolleerlingen. Zij is namelijk degene die alle kinderen iedere ochtend bij de deur verwelkomt. “Ik hoop dat de kinderen naar mij toe durven te komen, maar ook dat de ouders een hulpvraag aan mij durven te stellen,” zegt juf Anita. Directeur Hans Loendersloot is blij met de kast. “Het is laagdrempeliger om bij juf Anita bij de kast om hulp te vragen dan bij de directeur of bij iemand die ze niet kennen,” zegt Loendersloot.

Zelf is juf Anita vooral blij dat ze op deze manier kan bijdragen aan het fijner laten opgroeien van haar leerlingen. Of dit dé manier is om dit vraagstuk aan te pakken, weet de directeur niet. “Wij willen als school ons steentje bijdragen om gezinnen te helpen en dat proberen we op deze manier. De kinderen moeten gelukkig en gezond opgroeien.”