advertentie
  • maatschappij
  • Schiedam

In spanning wachten op de uitslag: is Luc wel of niet geslaagd?

Honderden Vlaardingse en Schiedamse leerlingen hebben een spannende middag achter de rug. Woensdag 12 juni werden zij gebeld door hun mentoren en hoorden zij of ze wel of niet geslaagd zijn voor hun eindexamens. Streekomroep Twee was aanwezig aan beide kanten van de lijn: bij de bellende mentor Sander Weenink en leerling Luc Rink.

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

woensdag 12 juni 2024 16:29

Na het maken van zijn laatste examen, is hij eerst een paar dagen met zijn vrienden op vakantie geweest. En die ontspanning houdt de Schiedamse Luc, leerling van het Spieringshoek, gewoon vast. Hij wordt uitgerust wakker op de dag van de eindexamenuitslag en maakt zich nergens zorgen over. “Zo zenuwachtig als ik was in de aanloop naar het eerste examen, zo ontspannen ben ik nu.”

Het is voor hem, net als voor vele andere eindexamenkandidaten, een spannende dag. Luc hoort deze woensdag of hij geslaagd is of dat hij misschien nog een herkansing nodig heeft. “Ik heb er eigenlijk wel vertrouwen in,” zegt hij. “Ik was in de aanloop naar het eerste examen ook zenuwachtig, maar op het moment dat het zover was, verdwenen de zenuwen eigenlijk.”

Terwijl Luc vertelt over zijn examens, kijkt hij toch even op zijn telefoon om zeker te weten of hij niet al gebeld is. “Vanaf 13.30 uur kan de mentor bellen. We gaan het zien.” Zijn ouders lijken zenuwachtiger dan Luc zelf. “Dit is toch een spannend moment,” zeggen zij.

‘Je ziet ze opgroeien’

De mentor van Luc is meneer Weenink. Hij mag zijn vwo-leerlingen het goede en – in sommige gevallen – slechte nieuws brengen. “Je ziet ze opgroeien gedurende hun schoolloopbaan en dan is het mooi om ook deze dag met hen mee te maken.”

Voor Luc is er gelukkig goed nieuws en kan de vlag uit; hij is geslaagd. Onder luid gejuich van zijn familie hoort hij net iets na 13.30 uur het goede nieuws. “Wat ik het meest ga missen zijn toch de pauzes met mijn vrienden. Na de zomer ga ik bedrijfskunde studeren in Rotterdam.”