advertentie

Boze bewoners roddelen over brand Heijermansflat: ‘Aangestoken door verslaafde pyromaan’

De brand die dinsdagmiddag woedde in de Heijermansflat aan de rand van Schiedam-Woudhoek houdt de gemoederen flink bezig. Verhalen gaan rond dat de brand zou zijn aangestoken door de bewoner van de woning. Ook zou deze bewoner op Tweede Kerstdag brand hebben gesticht in haar vorige huis aan de Hargsingel in Schiedam-Tuindorp.

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

woensdag 12 juni 2024 17:03

In Wijkcentrum De Brug is de brand het gesprek van de dag. Ook Facebook staat er vol mee. De vrouw zou pas een paar maanden wonen aan het Heijermansplein. Desondanks heeft ze een flinke indruk achtergelaten. In het wijkcentrum zou ze geholpen hebben achter de bar, tot ze de portemonnee van één van haar collega’s zou hebben gestolen. De vrouw zou weduwe zijn en een verslaving hebben.

Verhalen gaan rond dat de vrouw op de dag van de brand een tas met kleding ergens heeft achtergelaten. Ook zou ze niet thuis zijn geweest tijdens de brand. De andere bewoners van de flat weten het zeker: de brand is met voorbedachten rade aangestoken. Daarom zeggen ze aangifte te zullen gaan doen tegen de vrouw.

De politie kan geen enkel onderdeel van het verhaal bevestigen, omdat er nog onderzoek wordt gedaan. Brandstichting wordt niet uitgesloten en de politie heeft nog geen aanhouding verricht.