advertentie
  • sport en bewegen
  • Schiedam
  • Vlaardingen

Van stormbaan tot planken: kinderen in extase op Buitenspeeldag

Tijdens de Buitenspeeldag 2024 krijgen de leerlingen van basisschool De Peperklip in Schiedam een buitenspeelkaart uitgereikt en doen de kinderen in de Vlaardingse Westwijk mee met een spelletjesmiddag. “Wij vinden het belangrijk dat kinderen in deze tijd blijven buitenspelen,” zegt de Schiedamse beweegcoach Corné op ’t Hof.

Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

woensdag 12 juni 2024 17:39

Naast het handballen, bootcampen en rennen, krijgen de kinderen van De Peperklip ook nog een buitenspeelkaart. “We willen dat de kinderen iedere dag buiten spelen en daarom hebben we een buitenspeelkaart ontworpen om ze te stimuleren waar het leuk is om buiten te spelen,” zegt de beweegcoach.

Voor de deur van Wijkcentrum West in de Westwijk staat een springkussen en kunnen de kinderen onder andere rijden op skelters. “We vinden het belangrijk dat kinderen meer buitenspelen en hopen dat we met zo’n dag de kinderen interesseren om dit meer te doen”, zegt jongerenwerker Abdel Benomar.

De kinderen zelf vinden dat ze wél genoeg buitenspelen. “Als ik buiten speel, dan ga ik voetballen met vriendjes, want alleen binnen zitten is saai,” zegt een Vlaardingse jongen. “Als ik buiten speel met vriendjes en vriendinnetjes, spelen we politie en boefje,” zegt een Schiedams meisje.