advertentie
  • sport en bewegen
  • Schiedam

Schiedammer Joshua Zirkzee mee naar EK-voetbal met Nederlands Elftal

Na Vlaardinger Ian Maatsen is ook Schiedammer Joshua Zirkzee alsnog opgeroepen voor het Europees Kampioenschap met het Nederlands Elftal. Zirkzee bleek in de voorbereiding op het EK aanvankelijk geen optie voor bondscoach Ronald Koeman, aangezien hij kampte met een blessure. Het herstel gaat dusdanig voorspoedig dat hij nu wordt opgeroepen, nadat Brian Brobbey woensdag geblesseerd de training verliet.

Joshua Zirkzee (rechts) in 2020 op bezoek bij Spartaan '20
Joshua Zirkzee (rechts) in 2020 op bezoek bij Spartaan '20 | Foto: Rijnmond
Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

woensdag 12 juni 2024 22:20

Zirkzee werd geboren in Schiedam, maar verhuisde al op vijfjarige leeftijd naar Spijkenisse. Via de jeugd van ADO Den Haag en Feyenoord kwam Zirkzee in 2017 bij Bayern München terecht. Na enkele uitleenbeurten werd Zirkzee in 2022 verkocht aan het Italiaanse Bologna. Hier maakt hij afgelopen jaar een goed seizoen door. In 34 Serie A-wedstrijden maakte hij 11 doelpunten. Bologna plaatste zich dankzij een vijfde plaats in de competitie zelfs voor de Champions League.

Schiedammer Zirkzee en Vlaardinger Maatsen hebben allebei nog niet hun debuut gemaakt voor Oranje. De eerste wedstrijd van het Nederlandse Elftal is zondag 16 juni om 15.00 uur tegen Polen.