advertentie

Meerdere agenten geschopt en geslagen bij aanhouding in Vlaardingen

Op de Oosthavenkade is op dinsdagavond 11 juni rond 20.00 uur een 52-jarige man aangehouden, meldt de politie. De aanhouding ging niet zonder slag of stoot: meerdere agenten werden geschopt en geslagen en die hebben daarop zowel een stroomstootwapen als de politiehond ingezet.

Meerdere agenten geschopt en geslagen bij aanhouding in Vlaardingen
Foto: stockfoto politie
redactie

door redactie

donderdag 13 juni 2024 00:47

Dinsdagavond rond 20.00 uur kreeg de politie melding over een man die de ruiten van zijn woning aan de Oosthavenkade aan het ingooien was. 'Agenten die op de melding af gingen, probeerden tevergeefs met de man in gesprek te gaan' meldt de politie. 'Daarna ontstond er een dreigende situatie in de woning die zich naar buiten verplaatste'.

De man wilde lopend richting het centrum van Vlaardingen gaan, maar dat vonden de agenten dan weer geen goed idee. 'Om te voorkomen dat de man een gevaar voor zichzelf of zijn omgeving werd, is besloten de man aan te houden'.

Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. De man reageerde niet op aanwijzingen van agenten en verzette zich hevig op zijn aanhouding.

'Dit heeft ertoe geleid dat bij de aanhouding zowel een stroomstootwapen als een politiehond zijn ingezet' aldus de politie. 'Tijdens het incident heeft de verdachte meerdere agenten geschopt en geslagen'.

Uiteindelijk werd de man toch aangehouden, maar niet voordat de politiehond zijn tanden in de man had gezet. Toen agenten de man naar het ziekenhuis brachten zodat hij kon worden behandeld voor de hondenbeet, heeft hij een agent nog in het gezicht gespuugd.

De man zit op dit moment nog vast.