advertentie

Onzekere tijden voor wethouder Bikkers: kan ieder moment naar Tweede Kamer

De berichten over de nieuwe ministers en staatssecretarissen worden door wethouder Bart Bikkers uit Vlaardingen nauwlettend in de gaten gehouden. Zoals het er nu uitziet, gaan vier VVD’ers vanuit de Tweede Kamer het kabinet in. Dus lijkt een zetel voor Bikkers in de kamer steeds dichterbij te komen.

Foto: Twee
Foto: Twee
Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

vrijdag 14 juni 2024 12:46

Nadat de VVD bij de Tweede Kamerverkiezingen 24 zetels haalde, wist Bikkers dat hij kans maakte op een zetel als de VVD mee zou gaan doen in de coalitie. “Als ik de media moet geloven ben ik nu de eerste reserve”, vertelt Bikkers. “Formeel ben ik de tweede, maar Peter Valstar is pas net wethouder in de gemeente Westland. Ik denk niet dat hij daar na minder dan drie maanden weer weggaat.” Bikkers stond bij de verkiezingen in november op plek 30 op de lijst van de VVD.

‘Hoopte er nu al in te gaan’

Bikkers staat in nauw contact met huidige VVD’ers in de Tweede Kamer. “Meerdere Kamerleden balen dat ik nu niet instap. Ik ben iemand die aan relaties bouwt, ook met Kamerleden. Als je een goede band opbouwt, is het ook leuk om samen te werken.” Voor Bikkers is het een apart gevoel, omdat hij nu nog steeds aan het afwachten is. “Het geeft een onrustig gevoel. Ik hoopte er nu al in te gaan.”

Bikkers vindt het jammer dat er nu geen duidelijk meetmoment is. “Bij de verkiezingen en nu bij de formatie heb je duidelijke momenten wanneer er duidelijkheid komt. Nu ik de eerste opvolger ben, kan ik ieder moment gebeld worden dat ik morgen in Den Haag moet zijn. Ik had liever zekerheid gehad.”

Eén zekerheid heeft Bikkers wel: als het telefoontje komt, dan gaat hij. “Ik zeg dan 100% ja.” Bikkers is sinds 2018 wethouder in Vlaardingen. Momenteel is hij verantwoordelijk voor onder andere Financiën en Mobiliteit. “Ik heb vertrouwen in dit college en deze gemeenteraad dat ik het achter kan laten. Voor nu is de focus vol op Vlaardingen.”

bart_bikkers_2.png
Bikkers bij de presentatie van de route van de Tour de France Femmes / Foto: Twee