advertentie
  • sport en bewegen
  • Schiedam

Iris, Bart en Nick naar de Special Olympics; is meedoen belangrijker dan winnen?

Zo’n veertig sporters vertrokken vrijdagmiddag vanuit Schiedam richting Breda en Tilburg. Daar vinden dit weekend de Special Olympics plaats, het sportevenement voor mensen met een beperking. “Ook zij moeten de kans hebben om te bewegen”, zegt begeleider Ruud Ham. “En ja, meedoen is belangrijker dan winnen, maar op het veld gaat echt de knop om.”

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

vrijdag 14 juni 2024 16:16

Iris, Nick en Bart zijn drie sporters die met hun tas gevuld met sportoutfits de bus in gaan. “We zijn er helemaal klaar voor,” zegt hockeyer Bart enthousiast. Als voorbereiding hebben zij een teambuildingsdag gehad en hebben ze extra hard getraind.

Nick heeft een duidelijk doel voor ogen: “Zoveel mogelijk tegenstanders op de grond gooien, maar dat is dan ook wat judo inhoudt.” Iris is, als enige vrouw, de aanvoerder van het voetbalteam. “Ik verwacht alle inzet van de overige spelers en we gaan er een leuk weekend van maken.”

Meedraaien

Volgens Ham is het mooi om te zien hoe trots de sporters zijn als ze eenmaal op het podium staan. “Het is belangrijk dat ze mee kunnen draaien in de maatschappij. En op het podium staan betekent iets voor ze.”

De Special Olympics in Tilburg en Breda zijn zaterdag 15 en zondag 16 juni. Zondagavond komen de sporters weer naar huis.