advertentie

Angst voor herhaling na brand Heijermansflat Schiedam

Na de brand van afgelopen dinsdag in de Heijermansflat in Schiedam, zeggen bewoners angstig te zijn. Ook zegt een omwonende dat de bewoonster zou zijn aangehouden. De politie ontkent dit en zegt dat er nog geen aanhoudingen verricht zijn.

Angst voor herhaling na brand Heijermansflat Schiedam
foto: Flashphoto
Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

vrijdag 14 juni 2024 16:33

“Ze is op de hoek van de straat gaan staan en is daarna naar haar woning teruggegaan”, vertelt de buurman. “Toen is ze door agenten meegenomen.” Als we dat navragen bij de politie wordt de aanhoudingen echter ontkent. Waar de vrouw op dit moment verblijft is ook niet duidelijk.

Een vrouw die op een van de hoogste etages woont, vertelt over de angst die er bij haar heerst. “Ik woon hier nu zeventien jaar en de laatste tijd ben ik steeds banger. Pasgeleden zijn er ook al scootmobiels gestolen. En iedere keer als ik nu een sirene hoor, kijk ik naar buiten.” De dame zit in een scootmobiel en is moeilijk ter been. “Wat als er weer brand uitbreekt en de lift het niet doet?”

Over het onderzoek van de politie zijn geen details naar buiten gekomen. De woning waar de brand gewoed heeft is voorlopig onbewoonbaar verklaard.