advertentie

‘Heb eerder les gehad met poppen, maar deze reageren als echte mensen’

“Mevrouw Geel, gaat het goed?” vraagt een van de leerlingen aan een pop, terwijl ze oefent in het gloednieuwe simulatiecentrum in het Schiedamse Franciscus Vlietland ziekenhuis. Het simulatiecentrum is volgens het ziekenhuis uniek in zijn soort, met meerdere ruimtes waarbinnen realistische ziekenhuisscenario’s worden nagebootst.

redactie

door redactie

vrijdag 14 juni 2024 16:55

“De pop doet net alsof ze echt ademhaalt, de ogen gaan heen en weer en ze kan geluiden maken,” zegt Jantine Faries-Touw, regieverpleegkundige. Dat de pop zo echt lijkt, zorgt er volgens de regieverpleegkundige voor dat de leerlingen serieus met de situatie oefenen. “Ik heb op school les gehad met poppen, maar deze reageren als echte mensen,” zegt leerling Sterre van Dam.

En behalve met een levensechte pop wordt er in het simulatiecentrum ook gewerkt met een HoloLens, die een perfecte weergave geeft van de realiteit in alle drie de dimensies. “Je bent op deze manier beter voorbereid,” zegt René Zonnebeld, die de leerlingen in het centrum opleidt. Hij is blij met het simulatiecentrum. “Het geeft minder stress en meer zelfvertrouwen,” vertelt hij.

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond