advertentie

Buurtwinkel in Schiedam overvallen door gewapende man, die zichzelf even later meldt

De buurtwinkel in Schiedam is zaterdagmiddag overvallen door een gewapende man. Rond kwart voor twee kwam de overvaller de winkel aan de Sint Liduinastraat binnen en bedreigde het personeel met het vuurwapen. De dader vluchtte met onbekende buit in de richting van de Burgemeester Knappertlaan.

Buurtwinkel in Schiedam overvallen door gewapende man, die zichzelf even later meldt
Foto: Flashphoto
redactie

door redactie

zaterdag 15 juni 2024 14:26

De politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse en startte een onderzoek en zoektocht in de omgeving.

De overvaller is volgens de politie ‘een heel lange, tengere man’. De overvaller droeg een bivakmuts, maar had volgens de politie vermoedelijk een lichte huidskleur. Hij was dus opvallend lang, volgens getuigen zo'n twee meter, en droeg donkerblauwe kleding van het merk Nike.

'Hij liep de winkel binnen, dreigde met zijn vuurwapen en vroeg in het Nederlands om geld. Toen hij had gekregen wat hij vroeg, rende hij de zaak weer uit. De politie was snel ter plaatse, maar een zoektocht die de agenten direct in de omgeving startten, leidde vooralsnog niet naar de verdachte' aldus de agenten.

Om even na 19:00 uur meldt de politie: 'Een 20-jarige Rotterdammer heeft zich vanavond gemeld in Schiedam. Hij verklaart dat hij degene is die de overval heeft gepleegd. Hij is aangehouden en wordt verhoord'.