advertentie

Winst in de pocket: Vlaardingers blijven in de Eredivisie

Een weggemoffeld cafeetje en de landelijke topsport komen samen in Vlaardingen. Daar wordt namelijk op eredivisieniveau gesnookerd. En met succes, want de Vlaardingse snookeraars wisten afgelopen weekend degradatie te voorkomen.

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

maandag 17 juni 2024 13:11

De wedstrijd tegen Utrecht afgelopen zaterdag was cruciaal voor de Vlaardingers, die al dertig jaar snookeren in het Snookercafé aan de Maassluissedijk. “We hebben een redelijk goed team opgesteld,” zegt oprichter van het café en teamlid Bo Speyer. “Utrecht heeft ook een sterk team, maar wij hebben de motivatie om niet te degraderen. Dat hebben zij niet en dat kan net voor dat extra zetje zorgen om te winnen.”

De Vlaardingers waren uiteindelijk te sterk voor de Utrechters. Na ruim zeven uur spelen werd het 6-3. Daarmee wisten de Vlaardingers degradatie te voorkomen en blijven zij in de Eredivisie spelen. Daarbij sieren ze met die eindstand zelfs één van de beroemde teletekstpagina’s (645).

Potje poolen

Bo vertelt dat, ondanks het sporten op topniveau, de sport niet heel erg in trek is bij jongeren en dat de voorkeur meer uitgaat naar een potje poolen. Het verschil zit erin dat bij snooker de tafel groter is, maar de ballen zijn kleiner en de keu aanzienlijk dunner dan bij pool. “Veel snookerspelers zijn begonnen met pool. Ze zien dan een grote tafel, wat er interessant uitziet. Maar je moet veel geduld hebben om het onder de knie te krijgen.”