advertentie

Miljoenenbedrag opgehaald voor mensen met kanker: ‘Blijft iets heel speciaals’

Meer dan 4,3 miljoen euro is er dit jaar tijdens de 33ste editie van de Roparun opgehaald. Dat heeft de organisatie zaterdagavond 15 juni tijdens het slotfeest in De Kuip in Rotterdam bekendgemaakt. Het geldbedrag is bedoeld voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

maandag 17 juni 2024 14:23

“Er zijn heel veel organisaties in Nederland die geld ophalen voor onderzoek, maar wij doen dat anders,” zegt Lesly Wolters, directeur van de stichting, waarvan het hoofdkantoor in Schiedam staat. “Wij doneren het geld aan materiaal, zoals een haarpruik of een tuin bij een hospice.”

De Roparun is een non-stop estafetteloop van meer dan 400 kilometer, die ieder jaar tijdens Pinksteren plaatsvindt. De zaterdag voor Eerste Pinksterdag vertrekken de teams vanaf Vliegveld Twente of vanuit het Franse plaatsje Clastres om op Tweede Pinksterdag te finishen op de Coolsingel in Rotterdam.

“Tussen de vier- en vijfduizend hebben zich dit jaar weer ingezet voor dit goede doel,” zegt Wolters. Onder hen waren ook het Schiedamse team van DSW en het Vlaardingse Team 20, Help een Mens. “Iedereen heeft zo zijn eigen reden om mee te doen aan de run, maar wij doen vooral mee voor onze overleden teamgenoot,” vertelde teamcaptain Edward van der Graaf eerder aan Twee.

 “De Roparun is een evenement met een lach en een traan. Het is fantastisch om samen zo’n wereldprestatie te leveren, maar de reden is natuurlijk minder leuk. Het blijft iets heel speciaals.” Of de Roparun volgend jaar weer plaatsvindt vanuit Frankrijk, kan de directeur nog niet verklappen. “Maar ik hoop dat er weer net zoveel of zelfs meer teams mee doen met de volgende editie.”